În Duminica a 24-a după Rusalii, în Parohia Ortodoxă Poieni, din Protopopiatul Huedin, a fost marcată împlinirea celor 130 de ani de la sfințirea bisericii parohiale, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.
Cu acest prilej a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către preoții Lupuțan Dan, protopopul de Huedin și Copaciu Ciprian, parohul local.
Cuvântul de învățătură, cu referire la minunea învierii fiicei lui Iair, a fost rostit de părintele protopop.
Răspunsurile la strană au fost date de grupul Ad Libitum Voices.
La finalul Sfintei Liturghii, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în Parohia Poieni, părintele paroh Copaciu Ciprian, a primit din partea părintelui protopop, Diploma și Medalia Omagială ”Centenarul Protopopiatului Ortodox Huedin 1922-2022”.
A urmat un moment emoționant, în cadrul căruia părintele paroh a premiat familiile de credincioși care au împlinit peste 50 de ani de împreună viețuire, oferindu-le câte o diplomă și un aranjament floral.
A luat cuvântul și fostul ministru Dejeu Gavril.
Slujbele dedicate evenimentului împlinirii celor 130 de ani de la sfințirea bisericii parohiale au continuat cu oficierea unei Slujbe de mulțumire și a unui Parastas pentru preoții care au slujit în Parohia Poieni, slujbe la care au participat și preoții din parohiile învecinate.
Foto: Ionuț și Mihaela Neamțu
            

↓
error: ©2016-2024 copyright